20. jaanuar 2012

Õiglus

Õpetaja Willi (Nicolas Cage) ja muusiku Laura (January Jones) elu muutub täielikult, kui naine satub rünnaku ohvriks ning viiakse haiglasse. Haiglas astub Willi juurde võõras mees (Guy Pearce), kes väidab end teadvat, kes Laurat ründas ning on valmis talle kätte maksma, tahtmata selle eest isegi raha. Mees ütleb, et soovib vaid võimalikku vastuteenet kunagi tulevikus. Segaduses Will küll kahtleb, kuid võtab pakkumise vastu. 

Kuud mööduvad, Laura ja Will hakkavad just rünnakust toibuma, kuid siis ilmub salapärane mees uuesti välja, nõudes vastuteenet, mis talle võlgnetakse. Kuigi Will esialgu keeldub, pannakse ta peagi aru saama, et igal asjal on oma hind.

Seeking Justice (2011)
Film uurib, kui kaugele on inimene valmis minema, et kaitsta oma lähedasi. Kas sina laseksid oma kallima ründajale midagi teha? Mis hinnaga? 

Kuigi algselt tundub, et film on täiesti etteaimatav (on ju kohe aru saada, et vastuteene, mida Willilt nõutakse ei saa midagi meeldivat olema), juhtub tegelikult nii mõndagi, mida kohe algselt oodata ei oska. Filmis leidub nii põgenemist ja pingelist tagaajamist kui ka moraalseid dilemmasid. Ja otse loomulikult tuleb lõpuks välja, et omakohus ei ole ikka alati kõige parem mõte..

Mulle meeldib Cage, punkte: 7/10.     

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar