29. jaanuar 2012

Sherlock Holmes: Varjude Mäng

Saaga teises osas tuleb Sherlock Holmesil (Robert Downey Jr.) rinda pista oma läbi aegade kurikuulsaima vastasega - dr. Moriartyga (Jared Harris). Kui muidu on Holmesi intellekt kurikaeltest peajagu üle, siis seekord on ta viimaks kohanud võrdväärset vastast. Moriarty on välja haudunud geniaalse plaani, mille täide viimine tooks endaga kaasa kirjeldamatuid tagajärgi.

Ilmselgelt ei saa üks Sherlock Holmesi film läbi ilma tema kolleegi dr. Watsonita (Jude Law). Esmapilgul tundub küll Watsoni abieluranda maabumine ta seiklusest kõrvale jätvat, kuid selle väikese probleemi lahendab Holmes kiirelt. Moriarty jälgedes jõuab duo läbi Prantsusmaa ja Saksamaa otsapidi Šveitsi välja.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)
Paljud arvustused räägivad, et järg jääb esimese osa varju, kuid mina sellega päris nõus ei ole. Jah Holmesi suurim anne, tema mõistus, ei ole nii suures plaanis kui esimeses filmis ja kohati on eriefektidega ehk liiale mindud, see aga ei tähenda, et tegemist on halva filmiga.

Vastupidi, suurepärane töö kostüümide ja võttepaikadega ei lase hetkekski unustada, mis ajastust duo pärineb. Samuti on Holmesi-Watsoni dünaamika vähemalt sama hea kui esimeses filmis, ning Jared Harris ei valmista kurikaelana pettumust. Lisaks teevad filmis kaasa Holmesi venda kehastav Stephen Fry ja Lohetatoveeringuga tüdrukus endale nime teinud Noomi Rapace.

Kokkuvõtteks annaksin mina filmile 7 / 10.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar