6. november 2011

Laenatud aeg

On kätte jõudnud aeg, mil inimesed ei vanane pärast 25-aastaseks saamist. Kuid selleks, et edasi elada, on neil vaja aega, mis selles filmis on otseses mõttes raha. Seda saab juurde teenida ning ajaga tuleb ka kõigi asjade eest - alates bussipiletist ja lõpetades üüriga - maksta. Vaeste linnaosas, kus elab Will Salas (Justin Timberlake) on kõigil ajaga kitsas ning tööga teenitakse täpselt nii palju aega, et homseni ära elada.

Ühel päeval päästab Will mehe, kelle elukontol on üle saja aasta, teist sama palju juba seljataga ning kes edasi elada enam ei soovi. Kui Will magab, annab mees tänutäheks oma minutid talle ning sureb. Nüüd tuleb peategelasel kolida rikaste linnaossa, et mitte oma suure ajakogusega ajavalvuritele silma paista. Ta näeb, kuidas elatakse siis kui aeg (raha) pole probleemiks. Kui ajavalvurid talle jälile jõuavad, peab Will taaskord põgenema. Seekord röövib ta kauni neiu, kes on ühe rikkaima mehe tütar.

In Time (2011)
Filmis kujutatakse seda, kuidas inimeste elu sõltub suuresti nende sissetulekust. Need, kel on aega praktiliselt lõpmatult, kardavad nii väga seda kaotada, et ei tee sellega midagi kasulikku. Samas, vaesed, kel aega peaaegu polegi, väärtustavad seda vähest, mis neile antud. Erinevaid sotsiaalseid klasse kujutati filmis minu arvates väga huvitavalt ning eriti kaasahaarav oli filmi algus, kus näidati elu vaeste linnaosas.

"Laenatud aeg" oli põnev ja mis mulle eriti meeldis - mingi pinge oli seal pidevalt olemas (näiteks kui kellegi aeg hakkas nulli jõudma). Küll aga oleks saanud  filmi minu arvates veelgi huvitavamaks ja sisukamaks muuta. Oleksin tahtnud näha veidi rohkem seda, mis filmi kõigist teistest eristas: aeg on raha võrdust, veidi vähem oleks see-eest võinud näidata niisama ringi jooksmist.

Kokkuvõtteks ütleksin, et filmi vaatama minnes oma aja kaotamist kahetsema ei pea, mõtteainet saab kindlasti. Punkte annan 8/10.

2 kommentaari:

  1. Teil on väga kihvt blogi :)
    Võiksite teha ka postitusi stiilis "Top 10 romantilist komöödiat/õudukat/animafilmi (vms) läbi aegade" ja panna ritta teie arvates parimad filmid teatud žanris. Oleks huvitav teie arvamust näha ja ühtlasi häid soovitusi saada. :)

    VastaKustuta