29. november 2011

Surematud

Pärast Titaanide sõda, kuulutab julm kuningas Hyperion (Mickey Rourke) sõja inimkonna vastu. Ta plaanib vabastada titaanid, kes peale sõja kaotamist vangistati, et oma armee võitmatuks muuta. Titaanide vabastamiseks on tal vaja aga legendaarset vibu.  Vibu otsides laastab ta Kreekat, lammutades kõik, mis ette jääb.

Hyperioni laastamistöid näevad pealt jumalad, kes ei tohi aga inimkonna tülidesse sekkuda. Siiski ei plaani peajumal Zeus niisama pealt vaadata, vaid esineb maal vana mehena ning mõjutab ja õpetab õiglase südamega vaest talumeest Theseus’t (Henry Cavill). Theseus hakkabki kurjale kuningale vastu, kui too ta ema tapab. Nüüd jääb vaid küsimus, kas ta suudab kogu maailma päästa..
Immortals (2011)
Mina ei oodanud seda filmi vaatama minnes midagi erilist, arvasin, et vast on ilus visuaal ja veidi põnevust. Pean tunnistama, et ega see film millegi erilisega mind rabada ei suutnud. Oli suur hulk võitlusstseene, palju verevalamist ja ülejäänud aeg imetleti peategelast või heal juhul näidati ilusat maastikku. Näitlejatest väärib mainimist vaid Mickey Rourke, kes Hyperioni rolli sobib, ülejäänud punt on kergesti ununevad ja igavad.

Mina küll kreeka mütoloogiast eriti palju ei tea, kuid filmis oli isegi minu jaoks päris palju küsitavaid ja kahtlaseid kohti. Ka mütoloogia kõrvale jättes, oli lugu siiski jutustatud liiga pinnapealselt. Ühtki teemat ega tegelast ei vaadelda süviti, seetõttu jäävad vastuseta mitmed küsimused, mis filmi jooksul tekivad.

Positiivse poole pealt ütleksin, et efektid olid tõsti head. Võitlusstseenid olid päris huvitavad ja hästi tehtud, kohati isegi kaasahaaravad. Kahjuks ei saa sama öelda ülejäänud filmi kohta. Kokkuvõtteks annan 5/10.

1 kommentaar:

  1. Rummipäeviku ja teiste filmide arvustuste lugemiseks, vaadake blogi:

    http://criticbird.wordpress.com/

    VastaKustuta